Υπηρεσίες με Εργαλεία της Chris-Marine

Chris Marine
Η Marine Technical Experts

Υπηρεσίες Με Εργαλεία Της CHRIS-MARINE

Η εταιρία μας προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών με εργαλεία και μηχανήματα Chris-Marine, όπως DM, LCC, CTM, Replica και HONX. Όλοι οι μηχανικοι της MTE οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες με εργαλεία και μηχανήματα Cris-Marine, εκπαιδεύονται απο την Cris-Marine στη Σουηδία και χρησιμοποιούν μόνο αυθεντικά υλικά της Chris-Marine για την εγγυημένη ποιότητα υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες μας με εργαλεία και μηχανήματα της Chris-Marine, παράγουν ποιοτικά αποτελέσματα και οικονομικές υπηρεσίες, καθώς ένας και μόνο μηχανικός, μπορεί σε λίγες ώρες, να πραγματοποιήσει μια επιθεώρηση μηχανής, σε σύγκριση με συμβατικές μεθόδους οι οποίες είναι πιο ακριβές και χρονοβόρες.

Honing (Chris-Marine HONX)

Η μηχανή Chris-Marine HONX με 8-οπλισμένες κεφαλές κοπής παρέχει υπηρεσίες Honing για χιτώνια μηχανών διαμέτρου 320mm-1000mm. Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να καλύψουμε μια ποικιλία χιτωνίων διαφόρων κατασκευαστών, όπως M.A.N, Sulzer και Wartsila.

Το Honing είναι σημαντικό, καθώς αυτή η διαδικασία διορθώνει το σχήμα των χιτωνίων, αφαιρεί την οβαλότητα και αποκαθιστά την επιφάνεια του σταυρού. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω είναι:

 • Καλύτερη λίπανση των χιτωνίων και των ελατηρίωντων εμβόλων
 • Προσδόκιμο ζωής των χιτωνίων και των ελατηρίων των εμβόλων
 • Η απόδοση του κινητήρα
LDM

Εργαλείο Μέτρησης Διαμέτρου Χιτωνίου (Chris-Marine LDM)

Το εργαλείο μέτρησης διαμέτρου χιτωνίου Chris-Marine (LDM) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση της φθοράς και της παραμόρφωσης του κυλίνδρου πριν από το δεξαμενισμό ή για παρακολούθηση της φθοράς και παραμόρφωσης του κυλίνδρου σε έναν κινητήρα, πραγματοποιώντας τακτικές επιθεωρήσεις από τη θύρα σάρωσης με τη μέτρηση των κυλίνδρων.

Η ανώμαλη φθορά και παραμόρφωση που προκύπτει από αργό ατμό (slow-steam), νέα λιπαντικά ή αλλαγμένη διαδρομή παραλαμβάνεται άνετα με το LDM, επιτρέποντας γρήγορα αντίμετρα για την προστασία της μηχανής.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της υπηρεσίας LDM έιναι ότι οι μετρήσεις των χιτωνίων μπορούν να διεκπεραιωθούν χωρίς να γίνει εξάρμωση των καπακιών και γι' αυτό το λόγο μπορούν να γίνουν οι μετρήσεις των χιτωνίων όλης της μηχανής σε πολύ λίγες ώρες για περαιτερω αξιολόγηση και προγραμματισμό εργασιών συντήρησης (αν απαιτείται)

Για χιτώνια δίχρονων κινητήρων διαμέτρου 500-980mm

CTM

Μέτρηση Πάχους Επιστρώματος (Chris-Marine CTM)

Το CTM είναι ένα εργαλείο μέτρησης που μετρά το πάχος της επικάλυψης σε μαγνητικά και μη-μαγνητικά υλικά βάσης με υψηλή ακρίβεια.

Πτυχές CTM:

 • Ιδανικό για παρακολούθηση των ελατηρίων των εμβόλων σε δίχρονους κινητήρες
 • Μετρά τα μη-μαγνητικά υλικά βάσης επίστρωσης, όπως χυτοσίδηρο επιχρισμένο με χρώμιο ή πλάσμα
 • Μετρά τις μη-μαγνητικές επικαλύψεις σε μη μαγνητικά υλικά βάσης, όπως ανοξείδωτο ατσάλι με επικάλυψη από πλαστικό
 • Ανιχνεύει αυτόματα εάν το βασικό υλικό είναι μαγνητικό ή μη-μαγνητικό

Το Replica Test είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος παρακολούθησης της κατάστασης του κυλίνδρου σας.

Με το Replica Test μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα της κατάστασης των χιτωνίων κυλίνδρου.

Ανιχνεύουν:

 • cat fines
 • φραγμένο γραφίτη
 • μικρο-ρωγμές και άλλες μικροσκοπικές λεπτομέρειες απόδοσης

Το Replica Test σε συνδυασμό με το LDM και το LCC προσφέρουν μια καλή επισκόπηση της κατάστασης των χιτωνίων κυλίνδρου.

LCC

Η συσκευή Chris-Marine Liner Condition (Chris-Marine LCC)
σαρώνει / τεκμηριώνει την κατάσταση της επιφάνειας του κυλίνδρου.

Οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται κατά την αξιολόγηση της κατάστασης του κυλίνδρου, όπως:

 • καθαριότητα της περιοχής των ελατηρίων
 • μέγεθος φθοράς του κυλίνδρου
 • σημάδια honing και wave-cut
 • μαύρη λάκα από διαβρωτική φθορά και βερνίκι
Η Chris-Marine Liner Condition Camera διαθέτει τέσσερις κάμερες που τεκμηριώνουν την επιφάνεια λειτουργίας της επιφάνειας, τις βαλβίδες εξαγωγής χωρίς να αφαιρείται το καπάκι του κυλίνδρου.Απαιτείται μόνο εξαερισμός του θαλάμου καύσης (π.χ. ανοίγοντας τη βαλβίδα ένδειξης/εξαεριστικό). Οι κάμερες 1-3 βλέπουν τα τοιχώματα της επένδυσης σε ελαφρώς επικαλυπτόμενους τομείς. Η κάμερα 4 βλέπει προς τα πάνω προς τους εγχυτήρες και τη βαλβίδα εξαγωγής.